2 st purjolökar
400 g gravad lax
15 g Svenskt Smör från Arla
1 tsk salt
4 msk hackad dill
2 msk ströbröd
5 dl Arla Köket vispgrädde
400 g gravad lax
15 g Svenskt Smör från Arla
1 tsk salt
4 msk hackad dill
2 msk ströbröd
5 dl Arla Köket vispgrädde
Gör så här:Sätt ugnen på 200°. Skala och strimla potatisen. Strimla purjolöken. Grovhacka laxen. Fräs purjolöken mjuk i smör i en stekpanna. Blanda potatis, purjolök, lax, salt och dill i en smord, stor ugnssäker form eller i två mindre. Häll på grädden och strö över ströbröd. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kallna.
Tips: Variera med rökt lax, rivet citronskal och persilja.
Jag brukar använda märket Abba i min jansson med ansjovis.
2 kommentarer:
Åh vad god din variant av Jansson låter...jag har aldrig gillat jansson förrut men nu så kanske man kan prova :-D
Laxjansson låter spännande. Det kanske man ska prova att göra någon gång.
Skicka en kommentar