måndag 19 november 2012

Bullar med pepparkaksfyllning

Jag bakade igår juliga bullar med pepparkakskrydda istället för kanel i mina bullar för att få den där lilla extra julfillingen. Blev jätte goda :-)

Också fick jag användning för mina formar från kalasform som jag fick hem för en tid sedan.




ca 40 stycken

Ingredienser:
150 g smör/margarin
5 dl mjölk
1 pkt jäst
1 dl socker
1 tsk salt
2 tsk malen kardemumma
1,4 l vetemjöl (850 g)
Fyllning:
125 g mjukt smör
1½ dl strösocker
4-5 tsk pepparkakskrydda (finns färdigt i påse)
Pensling:
ett uppvispat ägg
pärlsocker

Ugnsvärne - 225-250 grader
Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en degbunke. Häll över degvätskan och rör om så jästen löser sig. Tillsätt socker, salt och kardemumma.
Tillsätt mjölet men spara lite till utbakningen.
Jäs ca 30 minuter.
Under tiden degen jäser kan du göra fyllningen. Blanda mjukt smör. socker och pepparkakskryddan i en skål och vispa ihop med elvispen till en smet.
Tag upp degen. Dela i två delar och kavla ut dem, bred över fyllningen.
Rulla ihop och skär i bitar. Lägg i bullformar för att jäsa, ca en halvtimme.
Pensla med ägg, strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 6-8 minuter-
Låt bullarna svalna under bakduk.


Inga kommentarer:

Skriv ut