måndag 12 november 2012

Saffranssnurror med vit choklad

Jag har jag bakat saffranssnurror med vit choklad  som blev jätte smarriga. Ett annat alternativ till dom klassiska lussekatterna. Tror jag ska göra en sats till nu i helgen för dom är så smarriga.  

Till ca 40 st
50 g jäst
100 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
250 g Kesella (kvarg)
1 g saffran (2 påsar)
1 ½ dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Fyllning:
50 g smör
200 g Vit choklad
1 uppvispat ägg Pärlsocker

Gör så här:
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min i god rumvärme. Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor, 1/2 – 1 cm tjocka. Bred rumsvarma smöret över degen. Grovriv chokladen och strö över. Rulla ihop och skär i skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 – 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 min. Låt svalna på galler. Sikta ev över lite florsocker.


Glömde att ta kort så ni får hålla tillgoda med bilden från hembakat ;)


Inga kommentarer:

Skriv ut