lördag 5 oktober 2013

Jul i stora skogen

Titel: Jul i stora skogen
Författare: Ulf Stark 
Bokförlag: Rabén & Sjögren 

Detta är en otroligt fin bok som är klockren och man  vill bara börja läsa den på direkten. Boken handlar om en vresig hustomte som tycker att allt är jobbigt. En dag blåser hans vantar, luva och skylt bort och hamnar i stora skogen där två kaninungar hittar hans saker. Dom vet inte vad det är för fyrkantig sak med krumelurer på så går till ugglan men han sover och vill inte bli störd så blir sur och säger några bokstäver som inte stämmer överens med vad som står på skylten. Det är kråkorna  som berättar att det är skrivet "Tomten till S" på skylten och hela skogen tror att det betyder att Tomten ska komma till Stora Skogen. Dom tar reda på vad jul är och börjar förbereda sig för att Tomten ska komma.

"En mysig julsaga i 25 korta kapitel som kan läsas varje dag fram till juldagen. Kan ju bara en bra idé att läsa ett kapitel ända fram till juldagen för passar nog  dom lite yngre barnen bättre som har svårt att sitta stilla då boken är på hela 101 sidor tror jag boken kan bli lite lång att sträckläsa för dom minsta men bara min tanke. 
Tycker Ulf Stark är en otroligt duktig författare och Eva Eriksson som gjort bilderna i boken är väldigt  duktig hon med. 
Jag började läsa och kunde inte släppa boken var tvungen att läsa färdigt ville se hur det gick. Tog en liten paus men ack vilken lång paus det blev då jag var så nyfiken på hur den skulle sluta. Tyckte inte den blev tråkig fast dom drygt 100 sidorna ville bara läsa och ville inte släppa taget om den förrän den var utläst, och det är ju ett gott tecken. 

Bilderna är otroligt fina och mysiga. 

Gillar kaninbarnen som ska göra klappar till tomten på så vis är visa av kapitlen lite smått roliga så man drar på mungiporna.  

Tål att läsas om och om igen utstrålar en julstämning och värme på högsta nivå.  


 Så betyget blir även här fullpott 5/5 polkagriskäppar.




Inga kommentarer:

Skriv ut