onsdag 6 november 2013

Julen med Ernst

Titel: Jul med Ernst, mat, blommor & fix
Författare: Ernst Kirchsteiger 
Bokförlag: Ica bokförlag

Kollar alltid på Ernst program men har blivit lite trött på hans inredningstips men hans mat är alltid roligt att se så här är en ny favorit i min julkokbok samling. Finns många recept som jag kommer att testa att göra till jul. Recepten är gamla men med en liten nytappning på vissa av dom. 

Bilderna är mysiga att titta på och lockar fram julkänslorna så jag blir alldeles varm i hjärtat på att bläddra i denna bok. 

I boken finner du olika kapitlet julens mat tillexempel Ernst äppelsill, fräsch julsallad, två olika griljeringar till julskinkan, julbröd, saffranspannkaka och dryck tillexempel kardemummamumma som låter super god ska jag helt klart testa närmare jul. 

Andra kapitel är julens blommor inget som lockar mig då. Jag alltid bara köper någon julstjärna orkar inte greja med innan jul är så mycket annat som jag hellre vill göra då.

Tredje kapitlet är julens fix men detta kapitel tycker jag känns lite som upprepning då jag redan sett mycket av pysslet i andra böcker och tidningar tillexempel fågelgodis, sen har vi hans ljuskronor av grenar som inte faller mig i smaken är så trött på detta, grankransar som man också sett tidigare och islyktor men det finns ju i vart och varann bok och tidning just nu så känns inte så nytt tyvärr. 

Julens mat har flest sidor och det gillade jag då det var det jag gillade bäst med boken. Ett minus för julens fix då jag tyckte var en upprepning på pyssel som sagt. Men kommer att plocka fram den närmare jul och göra lite av julmaten och julbaket från boken.

Finns hos Adlibris för 177 kr.


Betyg: Så ger boken ändå 3/5 polkagriskäppar hade det bara varit blommor och pyssel i boken hade jag bara gett den 1/5 för tyckte inte alls om dom kapitlen.
1 kommentar:

Liza sa...

Den boken låter så mysig! Jag ska nog ta och kolla in den!

Skriv ut