Ingredienser:
2 bananer
4 ½ dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
4 tsk pepparkakskrydda
100 g mörk choklad 70%, grovt hackad
100 g smör
3 dl grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång brödform, rymd cirka 2 liter. Mosa bananerna med en gaffel. Blanda alla torra ingredienser utom chokladen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och blanda ihop med de torra ingredienserna. Vänd i bananer och choklad.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 45-50 minuter.
Tag ut kakan och låt den vila ett par minuter i formen. Vänd upp på bakpapperstäckt galler och låt den kallna under formen. Skär i skivor
1 kommentar:
Jag har också haft banan i min mjuka pepparkaka, två smaker som passar fint ihop!
Skicka en kommentar