tisdag 9 september 2014

Årets julsnaps

Årets julsnaps är en fyllig smak av cognac, dadlar och citrus. Jaha vet jag ej om det låter gott gillar ju cognac och citrus men har väldigt svårt för dadlar! Värd att testa? Få se!


Information från Altia Sweden:

PRIMA Julsnaps 2014 inspireras av ursprungsrecept från 1994 – Årets julsnaps har fyllig smak från cognac, dadlar och citrus.
PRIMA Julsnaps lanseras för 21:a gången och har blivit en tradition på de flesta julbord.  Årets smak är inspirerad av den första julsnapsen som lanserades 1994 och var Rånäs Brännvin. Kryddmästare Jonas Odland har skapat en aromatisk julsnaps med inslag av cognac, dadlar och frisk citrus som tillsammans förhöjer smakerna på julbordets rätter.
PRIMA Julsnaps har en självklar plats på julbordet och har sedan 20 år lanserats med en ny smak varje år, skapad av kryddmästare Jonas Odland. PRIMA Julsnaps 2014 lanseras i oktober och inspirationen till årets smak har Jonas Odland funnit genom att gå tillbaka till den första julsnapsen som lanserades 1994. Resultatet är en aromatisk julsnaps med ett komplext smakregister. PRIMA Julsnaps 2014 har en klassisk akvavitkryddning med kummin, anis och fänkål i grunden, kompletterad med fyllighet från dadlar och cognac samt en friskhet från citronzest.
– När jag skapade årets julsnaps gick jag igenom våra tidigare julsnapsar, en spännande smakresa genom olika årtionden.
Jag blev särskilt inspirerad av den första julsnapsen vi tog fram 1994. Precis som vår första julsnaps har PRIMA Julsnaps 2014 fylliga inslag av cognac och friska toner av citrus. När jag skapade årets julsnaps rundade jag dessutom av med sötma från dadlar, en modern och ovanlig ingrediens i snapssammanhang, berättar kryddmästare Jonas Odland.

Ett allt större intresse för naturliga råvaror och hantverk
PRIMA Julsnaps är hantverksmässigt skapad och består av äkta råvaror av högsta kvalitet. Kryddmästare Jonas Odland har noterat en allt växande trend där fler är nyfikna på drycker som är framställda av naturliga råvaror.
– Precis som att vi blir allt mer intresserade av hur och var vår mat tillverkas, så kan jag se att vi blir alltmer intresserade av hantverksmässigt tillverkade drycker. Akvavitkryddningen till PRIMA Julsnaps lagras exempelvis på ekfat under sex månaders tid för att få sin runda smak och jag letar efter kryddor från världens alla hörn för att skapa en spännande kryddning till julsnapsen, säger kryddmästare Jonas Odland.
PRIMA Julsnaps 2014 är en smakförhöjare till julbordets rätter och spännande smakupplevelser uppstår när julsnapsen kombineras med olika sorters mat. Den klassiska akvavitbasen förhöjer smakerna i sill och lagrad ost och den friska citronzesten kombineras med fördel till rätter från sjö och hav. Inslagen av cognac och dadlar lyfter smakerna i det varma på julbordet och sötsaker som choklad och kola.
PRIMA Julsnaps 2014 produceras i en begränsad upplaga och finns till försäljning från och med 1 oktober i Systembolagets beställningssortiment. En flaska om 500 ml kostar 209 kr och artikelnumret är 86308-02.

Inga kommentarer:

Skriv ut