tisdag 9 september 2014

Saturnus glögg i år är...

Wow låter ju fantastiskt goda båda två. Ja må då säga det är verkligen sugen på att testa dessa då jag ju älskar både saffran och pepparkakor. Kan väl inte gå fel va?


undefined

Lite information från Saturnus pressrum:

Årets glögg från Saturnus smakar julstök – saffran och pepparkakskryddor skänker traditionell helgstämning
Saturnus glöggnyheter för 2014, Lusseglögg och Pepparkaksglögg, är ett samarbete med Kockens kryddor och Nyåkers pepparkakor, och kombinerar 100-årig tradition med nytänkande smakkombinationer.
Skånska Saturnus har tillverkat glögg sedan 1890-talet och är idag Sveriges största glöggproducent. Årets två nya glöggsmaker hämtar sin inspiration från företagets mer än 100-åriga historia och de tre största tillfällena då vi svenskar dricker glögg: Första advent, Luciadagen och julafton. Och vad passar inte bättre då, än glögg med smak av just lussekatt och pepparkaka?
Saturnus samarbetar gärna med tillverkare i närliggande branscher när de tar fram sin smaksatta glögg varje år.
"Förra året var det Delicato som bidrog med härliga toner av choklad, mocka och kokos i vår Glögg med smak av Delicatoboll. Året innan gjorde smaken av Bubs Hallonlakritsskalle vår glögg så populär att konsumenterna rensade butikshyllorna från varenda flaska redan före Lucia,”berättar Fredrik Lamorell, marknadschef på Saturnus.

Lusseglögg perfekt i kall saffranscocktail
Saturnus gyllene Lusseglögg är kryddad med världens dyraste krydda, levererad av skånska Kockens. Den har en tydlig och mycket fräsch saffranssmak, balanserad med traditionella glöggkryddor.
Pepparkaksglöggen är fyllig och mustig. Här kompletteras de klassiska julkryddorna kanel, kardemumma, kryddnejlika, ingefära och pomerans, med smaken av pepparkakor från Nyåkers pepparkaksbageri i Västerbotten.
"Lusseglögg går lika bra att servera som en kall cocktail med krossad is och en skiva apelsin. Men Pepparkaksglöggen ska serveras varm. Gärna med skållad mandel och salta tilltugg,” tipsar Louise Ahlander, produktchef på Saturnus.

I dagligvaruhandeln vecka 44
Saturnus Lusseglögg och Pepparkaksglögg kommer att finnas i DVH, på ICA, Coop, Axfood och Bergendahls från och med slutet av oktober 2014. Båda produkterna har en alkoholhalt på 2,2 % vol och levereras på 50 cl-flaskor. Rekommenderat cirkapris för Saturnus smaksatta glögg är 29 kronor. Övriga produkter i Saturnus glöggsortiment är den alkoholfria storsäljaren God Jul Glögg, glöggen Vår Klassiker 2,2 % vol, Glögg utan tillsatt socker 2,2 % vol, vit Päronglögg 2,2 % vol, samt den populära alkoholfria Hallonlakritsskalleglöggen. Saturnus klassiska Vinglögg 10 % vol säljs på Systembolaget från och med 3 november.

undefined

undefined


1 kommentar:

Jul i Laloland sa...

Pepparkakan verkar spännande. Tyvärr tycker jag att deras glöggsorter är vääääldans söta. Men man ska inte säga nått innan man testat!!! =)

Skriv ut