måndag 17 november 2014

God jul lilla lök

Titel: God jul lilla Lök
Författare: Frida Nilsson
Bokförlag: Raben & Sjögren 
Läsålder: 3-6 år

God jul lilla Lök är ju också en titel, han heter igentligen Stig pojken men kallas lilla Lök tycker jag är lite roligt. Hur kommer man på en sådan titel originell med andra ord men tror det är något barn kan tycka är roligt jag själv tycker det är rätt roligt att säga god jul lilla Lök haha. 

Boken har ett färggrant omslag, väldigt fin bok. Texten står den ska passa barn i åldrarna 3-6 år men är väldigt mycket text så måste ha någon som läser för dom. Jag skulle mer luta åt 6-8 åringar men det är jag det. 

Bilderna är fina har verkligen gjort bra. Inget slarv med dom inte. 

Information om boken från bokförlagets hemsida:
Det är snart jul och Lilla Lök önskar sig två saker - en cykel i julklapp och en pappa. Hans mamma har egentligen inte råd med en cykel, men Lilla Lök kan inte sluta hoppas. Och han har en plan ...

Det är värre med pappan. En dag när Lilla Lök bråkar med Elmar i klassen säger Elmar något fruktansvärt. Han säger att det är rätt åt Lilla Lök att han inte har någon pappa! Och det är då Lilla Lök svarar: "Jag HAR en pappa. En hemlig!"

Få författare kan skriva så rakt in i hjärtat för barn som Frida Nilsson. Hon skriver enkelt om stora frågor och har en fantastisk blick för barn och udda existenser. Maria Nilsson Thores illustrationer är omåttligt populära, och tillsammans har de skapat en adventsbok som kan läsas på många plan och kommer att älskas av både stora och små läsare.

En julberättelse i 25 kapitel som kan läsas varje decemberdag ända fram till juldagen.
Vad får nu denna bok för betyg då hmm blir nog 5/5 polkagriskäppar. 
Inga kommentarer:

Skriv ut