söndag 16 november 2014

Johanna fixar fest!

Titel: Johanna fixar fest!
Författare: Johanna Westman 
Bokförlag: Raben & Sjögren 

En perfekt bok för den som får idétorka till en fest här får du tips mat och bakning till alla våra stora högtider. Boken börjar med några bra kalastips bl.a. Planera i god tid innan kalaset, pynta ditt kalasbord, börja fixa i tid, gör en buffe, tänk på alla, alla gillar tårtor och alla ska trivas. 

Kalasundringar tips att tänka på innan du får gäster till ditt hem. Tänk på att skicka ut inbjudningskort i god tid, välj ett tema som passar din fest, hur skall du dekorera?, välj och kolla vad du ska änavände för glas och porslin, bordsplacering om du vill att gästerna ska lära kännavarandra, tänk igenom vad du firar och gör rätt mat till rätt högtid och som vi alltid brukar ha när vi bjuder hem kompisgänget och har kräftskiva är lekar perfekt att ha lite roligt ihop. Kalaslekar kommer på nästa uppslag. 

Nästa två sidor är tips på festtema med menyförslag så bjud in till fest och inspireras av teman. 

Sen är det dags att skriva in vad du ska ha för mat, tema och lekar på din fest. Du har en almanacka januari-december. 

Festförslag: vinterfest, det kinesiska nyåret, fettisdagen, alla hjärtansdag, våffeldagen, påsk, försommarfest, morsdag och andra lyxfrukostar, midsommar, tårtor, grillfest, saftkalas, höstfest, halloween, fredagsmys, nu är det jul igen och och skåla in det nya året. Finns även tips till den som är allergisk längst bak i boken. 

Nu till mina favoritrecept: vi hoppar till de kinesiska nyåret och många gånger har jag tänkt att göra kinesiska lyckokakor så drog mina ögonen åt dessa små kakor. Kärlekens högtid i februari fastnade jag för hjärtetoast med pesto. Finns väldigt många recept i dom olika högtiderna skulle kunna skriva massa men hoppar nu min favorit högtid JULEN. Ska testa att göra rostade, kryddiga nötter, tunnbrödsrullar till glöggfesten är ju aldrig fel, mums. Chokladfras ser verkligen gott ut så ska jag allt testa. 

Så en bok med många bra tips och recept. Kommer att tas fram när idetorkan sätter fart. Så blir fullpott 5/5 polkagriskäppar.

Inga kommentarer:

Skriv ut