fredag 14 augusti 2015

Jullista jippppiiii

En jullista från Maries strålande jul. Måste man ju svara på ;-)

Du vaknar på julafton och inser att ”hjälp det är julafton idag, jag har inte köpt, pyntat eller fixat någonting”. Detta är en ”mardröm” som både jag och andra julbloggare har haft, det skulle ju nog inte hända någon av oss på riktigt men låt oss låtsas att det gör det. Vad gör du, hur fixar du dagen?Snabb sväng in till stan och köpa julklappar. Sen förbi Ica och handla in lite julmat skulle också ringa runt blir knytkalas ta med vad ni har i matväg som juligt. 
Medans jag stressar med maten har gubben tagit fram julpyntet och snabb som vessla pyntar jag hela lägenheten. 
Gillar du andra högtider lika mycket som julen?
Jag gillar övriga men julen är en högtid som man bara älskar mycket mycket mer. 
Om du skulle ordna en temadag för julälskare hemma hos dig vad skulle du göra?
Skulle göra julmat se till att tomten lade klappar under granen. Skulle dra fram lite julpyssel alltid mysigt att pyssla ihop. Sen skulle vi baka pepparkakor och lyssna på julmusik hela tiden. Mot slutet kommer tomten och delar ut julklappar till alla snälla ;-)
Ifall du fick tillgång till en tidsmaskin, vilket av dina julminnen skulle du vilja åka tillbaka till och uppleva igen?Mina jular hos farmor och farfar. 
Vilka är dina tre favoritjulkakor?
Blir ingen jul utan pepparkakor, drömrulltårta och havreflarn med chokladkräm.
Föredrar du köpta eller hembakade pepparkakor?
Hembakta vill känna doften av nybakta pepparkakor annars är blir det ingen jul. 
Vilka är dina tre favoritjulgodissorter?
Fudge, noisette och trillingnöt. 
Vilken är enligt dig den godaste glöggen?Blossas starkvinsglögg 
Om du var vädergud och fick bestämma vädret en dag/år. Vilket är viktigast, snö till jul eller att det inte regnar på midsommar? Snö snö snö i stora lass på julafton. Men tyvärr är det ofta ingen snö här. Regna på midsommar gör mig inget bara jag får snö till jul :-)
Pyntar du med eller utan tomtar till jul?Jag har så mycket tomtar precis som det ska va till jul. Inga tomtar ingen jul så de så. 

1 kommentar:

Skriv ut