Ingredienser:
2 msk gelatinpulver
1 dl vatten
4 dl strösocker
1 ½ dl vit sirap
3 msk vatten
75 g krossade polkagrisar
Ev röd hushållsfärg
Olja till formen
Florsocker
1 dl vatten
4 dl strösocker
1 ½ dl vit sirap
3 msk vatten
75 g krossade polkagrisar
Ev röd hushållsfärg
Olja till formen
Florsocker
Blanda gelatinpulver och vatten i en skål och låt stå 10 min. Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka 1½ min. Rör om några gånger.
Häll gelatin och den heta sockervätskan i en stor vispskål. Vispa på låg fart tills gelatinet löst sig. Vispa sedan på högsta effekt 10-15 min. Tillsätt krossade polkagrisar på slutet och ev ett stänk hushållsfärg allra sist. Lättast går det att vispa i en degblandare med visp. Använder man elvisp går det lättare om man höjer och sänker vispen mot slutet.
Pensla en form, ca 20x20 cm, och en slickepott med lite olja. Häll smeten i formen med hjälp av slickepotten. Täck över med plastfilm och låt stå i minst 3 tim, gärna längre. Klipp eller skär skummet i små bitar och rulla dem i florsocker. Förvara i väl försluten plastpåse.
Tips:
Gnid in händerna med neutral olja för att undvika kladdig smet på händerna.
Tips! Genom att skära eller klippa till marshmallows strax innan servering håller man den mjuk längre.
Häll gelatin och den heta sockervätskan i en stor vispskål. Vispa på låg fart tills gelatinet löst sig. Vispa sedan på högsta effekt 10-15 min. Tillsätt krossade polkagrisar på slutet och ev ett stänk hushållsfärg allra sist. Lättast går det att vispa i en degblandare med visp. Använder man elvisp går det lättare om man höjer och sänker vispen mot slutet.
Pensla en form, ca 20x20 cm, och en slickepott med lite olja. Häll smeten i formen med hjälp av slickepotten. Täck över med plastfilm och låt stå i minst 3 tim, gärna längre. Klipp eller skär skummet i små bitar och rulla dem i florsocker. Förvara i väl försluten plastpåse.
Tips:
Gnid in händerna med neutral olja för att undvika kladdig smet på händerna.
Tips! Genom att skära eller klippa till marshmallows strax innan servering håller man den mjuk längre.
1 kommentar:
tack för tipset!! och vilken snygg dukning du hittat :-)
Skicka en kommentar