fredag 20 september 2013

Tomten är vaken

Denna bok om tomten är vaken har tidigare bara funnits översatt till andra språk konstigt nog men finns nu även översatt till svenska.  Boken kommer från Rabén & Sjögren nu kommer en recension om denna bok. 
Många år var originalmanuset till ”Tomten är vaken” försvunnet men 2012 kom den ut på svenska. Den skrevs av vår allas barnförattare  Astrid Lindgren. Vet inte riktigt vad jag ska säga om boken hade hoppats på att hitta den där wow faktorn men fick en liten besvikelse då jag läste boken tyckte inte den var lika bra som Astrids andra böcker så var en liten besvikelse. 
Jag tycker väldigt mycket om omslaget då det är väldigt mysig bild på tomten och en hund och i bakgrunden vitklädda granar som för en att längta i alla fall lite snön. 
 "Tomten är vaken" handlar om en liten tomte som smyger runt bland djuren i husen varje natt och pratar med djuren på tomtevis. 

Boken läser du igenom väldigt fort färdigläst inom 1 minut. Boken tycker jag känns väldigt tråkig för den känns väldigt enformig i handlingen. 

Så gick från att hoppas på en mysig bok men blev istället en besvikelse. 

Som sagt en tunn bok och lite tråkig så ger den betyget 2/5 polkagriskäppar. 

Inga kommentarer:

Skriv ut