fredag 1 november 2013

Lillejul :-)

Dan förre dopparedagen är det lillejul som firas i min familj. Är en tradition som alltid firats i vår familj så länge jag kan minnas. Då luktar det ljuvligt juligt i mitt kök utav julskinkan som står i ugnen och när den är klar blir det jul med andra ord i lägenheten. Uppdukat julbord bara dags att hugga in ;-)

Så denna tradition fortsätter även nu på äldre dar.  Vet inte om det är så vanligt att fira lillejul här i Göteborg. Är det mer söder över tro? Min man firade i alla fall inte lillejul innan han träffade mig ;-)

Ingen lillejul ingen jul är så det så!!

Vad kallar ni dan förre dopparedagen?

christmas photo:  15s368k.gif

6 kommentarer:

Liza sa...

Vi firar också lillejul här! Men vi bor också i Söder :) Dock jobbar alla så det blir lite före-julafton-mys på kvällen med BingoLotto och god mat!

Anonym sa...

Vi har alltid haft tradition dagen före julafton i min familj också, jag älskar det - jul för mig handlar om tradition och gemenskap! Vi har dock inte kallat det något särskilt, men lillejul tar jag gärna efter :) Vi dukar upp skinkmackor och ost och kex. Och julmust såklart!

johanna sa...

Jag har aldrig hört talas om dte heller, med illejul, och det är inget vi firar direkt eller så. Vi brukar kolla upp någon uppesittarkväll och slå in de sista paketen, dricka glögg och mysa. men inget mer än så liksom :)

Annika sa...

Vi kallar den för uppesittarkvällen. Lilla-jul firar vi på kyndelsmässodagen

Olivia - LJUVA JUL sa...

Det gör vi i min familj här i Stockholm med, inte kallar vi det för lillejul dock, men samma koncept! :) Härlig tradition om du frågar mig!

Anne sa...

Her i Norge heter den dagen Lille Julaften. I mitt barndomshjem var det alltid den kvelden vi pyntet juletreet, så på tv-programmet "dagen før Dagen" (som går hvert år og har julepyntede programledere, det lages julemat av tv-kokken, samme korte julefilm vises hvert år og det er så koselig) og koste oss med "sylte og lefse" (altså julsylta og lefse, som jeg ikke tror dere har i sverige... Et slags mykt og tynt tunnbrød)
Åååå, jeg gleder meg til jul!!

Skriv ut