torsdag 18 december 2014

Trollböcker

Titel: Juläventyret i trollskogen
Författare: Elisabeth Österlund 
Bokförlag: Idus förlag

Två böcker om troll i trollskogen.  Den första är ett juläventyr som jag tyckte om. Var en lite annorlunda julbok då den handlade om troll istället för tomtar. Bilderna är utmärkt tecknade och roliga att titta på.

Beskrivning:
Tille och Talleman är två nyfikna tvillingtroll. De är nästan lika korta som tändstickor och bor högst uppe i en våningstall. På julaftons morgon frågar trollmor om de vill hugga en gran till familjen. Det vill de så klart!
Tillsammans med sin kusin Liv, ger de sig glatt ut i skogen. Men det blir inte riktigt som de tänkt sig. Juläventyret har börjat ...
Så blir 5/5 polkagriskäppar till denna bok.

Nästa bok är.
Titel: Snillerik i trollskogen
Författare: Elisabeth Österlund
Bokförlag: Idus förlag 
En annan barnbok av samma författare men handlar inte om julen men kan ju bli en perfekt julklapp till ett snällt barn från tomten. Även denna har bra bilder men inte riktigt lika bra gjorda enligt min mening men boken är härlig att läsa och jag rekommenderar denna stark ändå. Det lite speciella med denna boken är att den är skriven i rim och det gör den lite extra rolig. 
Beskrivning:
Lille trollet Snillerik är påhittig, glad och lång som en grankotte.
Han bor i Trollskogen och tillsammans med sin adopterade lillebror, musen Bo, hittar han på det ena spännande äventyret efter det andra.
Snillerik och Bo är väldigt olika. Där Snillerik ser möjligheter ser Bo problem. Där trollet ser skoj ochlek ser musen faror och risker. Allteftersom tiden går blir Bo säkrare på sig själv och sin omgivning.Vid dansen på Dimmans bro gör han något ingen hade förväntat sig, allra minst han själv…
En underbar saga skriven helt på rim.
Så blir 5/5 polkagriskäppar till denna bok.Inga kommentarer:

Skriv ut